All-in Solar Park verlichting

Het is een van de meest voorkomende en eenvoudige oplossingen voor de straat en park verlichting op solar-energie. Het zonnepaneel wordt geïntegreerd in het armatuur om zo compact mogelijk het meeste uit de zon te halen en energie te genereren voor de verlichting. 

Het is verreweg de meest economische, maar eenvoudigste, ontwerpwijze om uw verlichting op zonne-energie te maken, waarbij in de meeste gevallen de duurste en beste  zonnepanelen worden gebruikt voor een dergelijke integratie.  

SolimaXX heeft gekozen voor een naadloze vlakke Solarpaneel-integratie

Naadloze en vlakke integratie is een interessante oplossing om de prijzen betaalbaar te houden. Deze oplossing is aantrekkelijk vanwege het naadloze ontwerp en de eenvoudige installatie. Mede hierom heeft SolimaXX de samenwerking opgezocht met een led en elektronica specialist , die beschikken over de kennis om van deze basis oplossing een autonomie van het vermogen te bereiken, door de ontwikkeling in onze verlichting van de meest effectieve besturing voor de LED- en het slimme verlichtingssysteem wat in veel gevallen ( niet onvoorwaardelijk ) ook in de Winter met minder licht betrouwbaar kan zijn.

 

We hebben bij ons onderzoek en uiteindelijke toepassing rekening gehouden met onze Europese weersomstandigheden. Ongunstige omgevingen kunnen de levensduur van de batterij onomkeerbaar beïnvloeden, dus moet men er zich over het algemeen van bewust zijn om het niet te plaatsen waar de temperatuur + 50 Celsius en meer is. Aan de andere kant kunnen lagere temperaturen de capaciteit van de oplaadbare batterij ook beïnvloeden. Het wordt niet aanbevolen om batterijen te gebruiken waar de temperatuur -25 Celsius of lager is.

We hebben dus een batterij gekozen , die ruimschoots binnen dit spectrum valt en duurzaamheid ook garandeert. Onze Solar verlichting is dus doordacht - slim en weloverwogen en gecalculeerd ontworpen voor onze EU klanten. 

 

Voorbeeld van onze licht schakeling 

EEN DUURZAME OPLOSSING.

Ook hebben we recentelijk het Dealerschap verkregen van een uniek besparend Verlichting systeem wat overal is toe te passen zonder dure kabel infra structuur. Het bespaard niet alleen veel geld, maar ook het milieu.

Openbare verlichting

Naar schatting verbruikt openbare verlichting in ons land 1,5 procent van de elektriciteit, waarvan het overgrote deel voor de gemeentelijke openbare verlichting. Openbare verlichting is dan ook voor de meeste gemeenten de grootste elektriciteitsverbruiker. Volgens het (voormalige) projectbureau energiebesparing in de GWW bestaat de gemeentelijke elektriciteitsrekening namelijk gemiddeld uit:

  • 10% voor de gebouwen
  • 60% voor de openbare verlichting
  • 30% overige verbruikers.

Een deel van het energieverbruik van openbare verlichting gaat naar lichtmastreclame, abriverlichting en MUPI's. Gemeenten schatten het verbruik hiervan op 1-4% van de openbare verlichting. Waarschijnlijk is hierop relatief veel te besparen omdat de verlichting een attenderingsfunctie heeft en geen straat hoeft te verlichten.

Algemene informatie over energiebesparing met openbare verlichting vindt u via de website van Rijkswaterstaat Leefomgeving. Er zijn tal van tests en proeftrajecten uitgevoerd met LED verlichting, minder verlichting en dimmen van verlichting. De onderstaande voorbeelden daarvan helpen u op weg met het maken van de juiste keuze door rekening te houden met energiebesparing, uitstraling, veiligheid en kosten.

 

Maak een keuze en vraag om advies en/of een vrijblijvende offerte of advies op [email protected]

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »