Onze panelen in elke temperatuur

Zee klimaat van zout water

Zout maar ook door de lucht aangevoerde chemische stoffen kunnen zeer agressief zijn en een bedreiging voor de module materialen. Glas is de eerste keuze om deze dreigingen te weerstaan. Nederland is bij uitstek een land met zeeklimaat en dus zijn de panelen perfect in te zetten zonder dat ze schade oplopen met het verstrijken van de tijd.

Woestijnklimaat

In woestijngebieden kan de temperatuur in het paneel oplopen tot 85°C. Temperaturen veranderen in een snel tempo. In veel gevallen weerstaat het materiaal deze temperatuursveranderingen in hun levensduur van 30 ‐ 50 jaar niet. Als gevolg verliezen de panelen zomers met hoge temperaturen erg weinig vermogen ten opzichte van andere cellen.

Warm en vochtig klimaat

Dit vormt bijzondere bedreiging voor panelen. Bij de meeste folies zoals EVA vindt een chemische reactie plaats en hierdoor wordt citroenzuur gevormd. Als gevolg hiervan stijgt de temperatuur en raakt het zuur aan de kook, waarbij de panelen met de tijd kapot gaan. Onze panelen van Glas/glas hebben hier geen last van.

Lage temperatuur met sneeuw

Lage temperaturen zoals in de landen van het noordelijk halfrond, maar ook tijdens de nacht in woestijngebieden. Alle materialen moeten bestand zijn tegen temperaturen lager dan 30°C en ook tegen snelle veranderingen naar hoge temperaturen tot 85°C. Onze panelen zijn uitstekend in te zetten in deze gebieden, ook in Nederland dus met echte winters