Online Wifi netwerk

Wifi problemen met de omvormer

Wifi problemen met uw omvormer. Helaas worden wij regelmatig gebeld en gemaild dat de Wifi van de omvormer niet (meer) functioneert. Dit euvel doet zich helaas nog al eens voor. De Wifi is een basis instelling en uitvoering die op de omvormer wordt geleverd, echter de fabrikant, maar ook wij geven geen garantie op feilloze werking van de Wifi. De garantie beperkt zich tot het technisch functioneren van de omvormer, dat wil zeggen, het apparaat dient de gelijkstroom van de zonnepanelen om te zetten naar een bruikbare netstroom van 230V.

Dit kan uw Wifi probleem veroorzaken

Er zijn talloze externe factoren die de goede werking van uw Wifi signaal naar de omvormer kan verstoren. Zo is bij ons bekend dat Wifi problemen ontstaan o.a. door:

* Een aantal Ziggo (Horizon) mediaboxen met ingebouwde Wifi het Access Point niet meer herkennen.
* Afstand tussen router en Access Point is te lang (geworden) bv. door het verplaatsen router.
* Nieuwe router gekocht, dan moet U deze weer opnieuw configureren voor de omvormer.
* Wifi signaal versterkers verstoren soms noodzakelijk directe communicatie tussen router en omvormer.
* Naderhand aangesloten domotica via Wifi.
* Het plaatsen van een Toon.
* Portal van de leverancier stuurt onjuiste of geen informatie door.
* Wifi antenneversterkers van u of uw buren al dan niet legaal.
* Te veel gebruikers op hetzelfde Wifi kanaal.
* Wachtwoord kwijt van de omvormer.
* Meerdere routers in 1 woning geplaatst.
* Wifi kaartje van uw omvormer kan wat corrosie ontstaan, waardoor het kaartje niet meer werkt.

Kort gezegd, als u problemen heeft met uw netwerk, dan is verstandig een netwerkspecialist in te schakelen om dit op te lossen. Wij kunnen u daarvoor een specialist adviseren.

Uw Wifi buiten (onder de overkapping)

We hebben een aantal tips voor een goed Wifi signaal buiten (onder de overkapping) voor u op een rij gezet.

Wifi Extender gebruiken

Gebruik een goede Wifi extender (of repeater). Bij voorkeur een die speciaal gemaakt is voor buiten gebruik. Zorg dat de extender niet te ver van de wifi router, geplaatst wordt. Een extender geeft enkel het wifi signaal door. (vergroot bereik in afstand).

Wifi Meshnetwerk

Wifi Meshnetwerk installeren. Dit klinkt voor veel mensen meteen als Abracadabra. Zoek je echter op Wifi Mesh router dan kom je allerlei oplossingen tegen. Een Meshnetwerk bestaat altijd uit meerdere wifi points. Zo wordt het wifi bereik en de bandbreedte verdeeld. Het signaal als het ware gedeeld over een of meerdere ruimtes. Anders dan een normale wifi router, wordt een Mesh netwerk opgebouwd uit meerdere wifi punten die elkaar ondersteunen. Met deze wifi points creëer je als het ware een keten.

Bekabeld extra wifi

Vanuit de bestaande router een kabel trekken tot buiten (onder de overkapping) vervolgens koppel je daar een bekabelde wifi point aan. Nadeel hierbij is dat je twee aparte wifi netwerken creëert.

Mifi router (hotspot)

Een Mifi router is ideaal voor op reis. De Mifi router werkt zoals het gebruik maken van de hotspot functie op uw smartphone. Er gaat een GSM sim in de Mifi-router met een internet abonnement en die zend vervolgens een wifi signaal uit. Ook in dit geval creëer je een apart wifi netwerk. Zeker voor grote tuinen of bij aanhoudende problemen m.b.t. wifi signaal vanuit de vaste verbinding, is dit vaak een goede oplossing.