Transparante zonne-panelen.

 

Onze glas solarpanelen komen van een gevestigde fabrikant in Europa en distributeur van PV-cellen en modules. Ze hebben een geavanceerd merk in de zonne-energie-industrie ontwikkeld, die Europese kwaliteitsproducten van hoge kwaliteit levert voor zowel particuliere als commerciële sectoren.

Het bedrijf combineert de meest geavanceerde technologieën met meer dan 18 jaar ervaring in productie om zo mark leidende producten te produceren.Onze fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 67 MW in cellen en 50 MW in PV-modules en is actief betrokken bij R & D-activiteiten.

Deze fabrikant maakt gebruik van 100% groene elektriciteit tijdens de productie van solar cellen en PV-modules. Waarvan de meeste elektriciteit wordt gegenereerd door de 1MW geothermie installatie en een 150kW Solar installatie, welke zijn geïnstalleerd in het L.I.G.H.T. WING building.

DE producent is een onderdeel van het de Global Almaden group:

 

Wat is het voordeel van glas-glas boven glas-folie?

 

“Folie brandt, buigt en verweert sneller. Bij glas-folie zonnepanelen dringen vocht, zuurstof en schadelijke substanties, zoals ammoniak en schadelijke gassen, beetje bij beetje in het zonnepaneel en zorgen zo voor vermogensverlies. Bij glas-glas zonnepanelen is dit niet mogelijk: de cel wordt perfect beschermd door twee glasplaten aan weerszijden. Doordat glas-folie zonnecellen kwetsbaarder zijn, worden ze bovendien blootgesteld aan trekspanning. Hierdoor bestaat het risico dat ze scheuren. Als ze herhaaldelijk te lijden hebben onder trekspanning kunnen zogenoemde hotspots ontstaan, die het vermogen van het hele zonnepaneel negatief beïnvloeden. Daarnaast scoren glas-glas zonnepanelen hoger op brandveiligheid: de plastic folie aan de achterzijde is vatbaarder voor brand. Glas-glas zonnepanelen zijn daartegen bestand, omdat glas niet brandt.”

Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor moet een zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

Een glas-glas-zonnepaneel geproduceerd voor zonne-overkapping.com bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag folie met glas met een totale dikte van 5 mm. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar. Onze panelen mogen mits ook de constructie dat toelaat, een belasting verdragen van ruim 350kg/m2. Dat is ongeëvenaard in Solarland. 

 

 

Hoeveel meeropbrengst met glas-glas zonnepanelen?

 

Fabrikanten beweren dat glas-glas zonnepanelen op den duur 25% meer opbrengst hebben. Indien dit alleen te wijten is aan het verschil in degradatie is dit percentage nogal positief voorgesteld. Zonne-overkapping.com heeft berekend dat het verschil een enorm voordeel bied. De opbrengst is ca. 87%/30 jaar voor glas-glas zonnepanelen en glas/folie panelen slechts ca. 75%.

 

Zie onder meer specificatie van de verschillende Modules.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »