Solar carports vrijstaand

Solar carport met transparante zonnepanelen

Solar Carport, betere bescherming van je auto

Een Carport met zonnepanelen is een mooi alternatief voor zonnepanelen op het dak van uw woonhuis. Met onze fraaie en lichtdoorlatende glas-glaspanelen kunt u uw energieverbruik terugdringen. Bovendien bieden de zonnepanelen een opbrengst tussen de 255 en 340 Kwh per paneel. Hiermee combineert u het beste van twee werelden; Een aangename schaduwplek voor uw auto welke ook nog de lak beschermd op warme dagen en het opwekken van energie. Daarnaast hebben onze panelen een opbrengstgarantie van  maar liefst 25 jaar.

Deze glas-glas panelen bestaan uit twee lagen gehard veiligheidsglas met daartussen een dunne laag solar-folie. Doordat de panelen uit deze lagen bestaat wordt de warmte niet geabsorbeerd en blijft de temperatuur onder de veranda aangenaam.

Solar Carport, betere bescherming van je auto

Onze solar Carports worden geleverd in Lariks / Douglas uitvoering, in het nieuwe Red Class Wood, of Aluminium. Beide houtsoorten zijn PEFC en FSC houtselectie. De Red Class wood veranda’s en Carports die we van deze houtsoort maken, zijn beter van kwaliteit. Bovendien wordt de verkleuring en vergrijzing van het hout  aanmerkelijk langer tegen gegaan en alle steunpalen zijn gelamineerd. Hierdoor krijgen we betere en sterkere constructie. De meerprijs t.o.v Lariks/Douglas is slechts 10 % , maar hiervoor krijgt u er een langere en betere investering voor terug.

De solar Carports voldoen aan de strenge EU-normering met betrekking tot maximaal toegestane sneeuwbelasting en windbelasting (sneeuwbelasting: ca. 120 Kg per vierkante meter voor aluminium en tot maximaal 150 kg/m2 bij hout. Onze stijlvolle aluminium solar Carports zijn enorm sterk en bestaan uit geanodiseerd aluminium, waardoor corrosie door weersinvloeden geen kans krijgt. Daarnaast is aluminium 100% recyclebaar, waarmee u kiest voor een ecologisch alternatief.

Modellen en afmetingen solar carport

Klaar voor ieder weertype

Zullen we de komende maanden nog geconfronteerd worden met sneeuw en ijzel? Je kent die vervelende situatie vast wel. Je maakt je snel klaar om naar het werk te vertrekken, maar dan moet je het bevroren slot van de wagen nog ontdooien en het ijs van de ruiten krabben voordat je veilig kunt vertrekken. Erger wordt het nog wanneer de wagen volledig is ingesneeuwd of je batterij dienst weigert, waardoor je nog meer tijd verspilt. Hoe ben je de vrieskou deze winter te slim af? Met een carport! We geven je drie redenen waarom een carport de ideale manier is om je wagen te beschermen.

Daarom een carport

Los van het opwekken van solar energy is de carport ook praktisch en goed voor de auto. Wanneer u kiest voor een carport, dan kunt u kiezen voor specifieke uitvoeringen in verschillende maten maar ook maatwerk is mogelijk.

1. Een carport beschermt je wagen tegen weer en wind

Het wintervoorbeeld hierboven maakt duidelijk dat je met een carport heel wat winterse ellende kunt voorkomen. Maar ook in de andere seizoenen zal een carport zijn nut bewijzen. Je wagen staat het hele jaar droog en is beschermd tegen vuil, stof, vallende takken, regen en hagel. In de zomer zorgt de schaduw van de carport ervoor dat het aangenaam koel blijft in je auto.

2. Een carport is een duurzame investering

Hoewel zelfs een degelijke carport slechts een fractie van een nieuwe wagen kost, gaat hij vele generaties mee. Bovendien betekent het een besparing op de onderhoudskosten voor je wagen en een meerwaarde voor je woning. In tegenstelling tot een klassieke ingebouwde garage verlies je bovendien geen kostbare ruimte in je woning. Van de ruimte die je uitspaart, maak je bijvoorbeeld een gezellige zithoek.

3. Carpoot volledig op maat

Uiteraard kan je kiezen voor een standaard bouwpakket, maar je kan je carport ook helemaal aanpassen aan de architectuur van je woning en jouw smaak, je wensen en voertuigen. Heb je een carport nodig voor een busje of vrachtwagen? Wil je een carport met zonnepanelen of laadstations voor elektrische wagens of fietsen? zonneoverkapping.com uit Tilburg maakt het allemaal.