Zonneoverkapping garantievoorwaarden

Vermogensgarantie

De vermogensgarantie op onze zonnepanelen is 10 jaar voor 90% van het oorspronkelijke vermogen en 30 jaar voor 87% van het oorspronkelijke vermogen.

Product garantie glaspanelen/constructie

Op gebreken door ondeugdelijk materiaal, en gebrekkige afwerking of constructie met als gevolg dat je zonnepanelen systeem niet meer werkt, bedraagt de garantie voor zonnepanelen 30 jaar na levering en voor de aluminium constructie 12 jaar **. Voor overige onderdelen van het systeem, zoals de omvormer en bevestiging materialen, is de product garantie 5 jaar. Indien er losse Solar panelen geleverd zijn welke niet door ons zijn/worden gemonteerd, dan is de garantie uitsluitend van toepassing op de levering van het Paneel mits gemonteerd volgens onze voorschriften en met door ons geleverde montagematerialen. Bij alle andere manieren van montage op welke ondergrond dan ook, vervalt de garantie.

Uitzonderingen

De garantie op de door ons geleverde Larix/ Red Class Wood constructies is volgens KOMO maximaal 5 jaar

Op de panelen gemonteerd op een deze houten constructie gelden uitsluitend de hierboven omschreven garantievoorwaarden, mits het PV Glas panelen van Almaden zijn.
De garantie op O’daddy Tuin solar producten.
Deze is maximaal 2 jaar na aankoop datum bij een van onze landelijke dealers of webshops. Om aanspraak te kunnen maken op Garantie, moet u altijd over het originele aankoop/betaalbewijs beschikken en de instructies van onze backoffice goed hebben opgevolgd. Deze kunt u bereiken via uw aankoopadres.

** De constructie is hoog weerbestendig en geanodiseerd of in poeder coat en gevoelig voor krasjes welke nagenoeg kunnen worden weggepoetst met een Auto cleaner. Een garantie claim op deze krasjes wordt niet aanvaard.

Installatie garantie

Voor uitgevoerde installatie werkzaamheden is de garantietermijn 2 jaar, daarna gaan we over naar een Coulance regeling en kijken we wat de aard van de klacht is. U mag van zo een aanschaf verwachten dat die langer probleemloos meegaat dan 2 jaar.

Reparatie en vervanging

Reparatie of vervanging van de zonnepanelen en/of overige onderdelen van het PV-panelen systeem leidt niet tot verlenging van het garantietermijn. De oorspronkelijke garantie termijn blijft van toepassing.

Aanspraak garantie

Bij aanspraken op garantie wordt altijd om de originele factuur gevraagd, de exacte omschrijving van het gebrek of fout, eventueel aangevuld met duidelijke foto`s.