Zonne-stroom

Zonne-energie

 

Zonne-energie is goed voor het milieu. Dit In tegenstelling tot de opwekking van energie uit bijvoorbeeld fossiele brandstoffen, komen er bij zonne-energie geen schadelijke stoffen in de atmosfeer.

 

Met zonne-energie draagt u bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot, het broeikasgas dat opwarming van de aarde veroorzaakt. Daarnaast is het ook aantrekkelijk voor de portemonnee. Vergeet niet de stijgende energieprijzen in de komende jaren,bovendien geeft het zelf opwekken van energie u een voldaan gevoel omdat u zelf een positieve bijdrage levert aan het klimaat., das belangrijk

 

Gratis uw eigen opgewekte stroom.

 

Het voordeel van opwekken van eigen stroom is zeker ook een voordeel voor uw portemonnee. De aanschafkosten van een compleet aangelegd zonnesysteem, of dat nu een Carport is of een Zonne-veranda is in een redelijke tijd terugverdiend. Uitgaande van de huidige stroomprijs en de verwachtte stijging , is dat vaak minder dan 10 jaar. De resterende periode, bij een levensduur van onze Glas - Glas zonnepanelen van gemiddeld 25 tot 30 jaar, resulteert dat in zo'n 20 jaar gratis stroom. De verwachting is dat de stroomprijzen verder blijven stijgen. Op dit moment is dat ca. 7 % per jaar. Dat wil zeggen dat het nu al aantrekkelijk is om zelf stroom op te wekken.Het rendement is veel beter dan uw geld op een spaar rekening.

 

Bewustzijn Creëren!

 

Zonnepanelen of liever gezegd het zelf opwekken van energie zorgt tevens voor een groter bewustzijn bij en mogelijk uw kinderen. Mensen met zonnepanelen zijn over het algemeen energiezuiniger dan anderen. Een voorbeeld is overbodige apparaten wegdoen en letten op onnodig verbruik, dat leidt tot minder verspilling.

 

De werking!

 

 

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen (zonnecellen) die in het zonnepaneel gemonteerd zijn. Het complete zonne-energiesysteem bestaande uit zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmaterialen en bekabeling wordt ook wel een PV-systeem genoemd (Photovoltaics).

Een zonnepaneel levert gelijkstroom en wordt aangesloten op een omvormer om er wisselstroom van te maken. De energie kan dan direct door aangesloten apparaten worden gebruikt. Bij de installatie van de zonnepanelen wordt de omvormer dichtbij de zonnepanelen geplaatst ( max. 10 meter) zodat zo min mogelijk energie wordt verloren.

 

Voldoende zon in Nederland?

 

Zonne-energie is zeer interessant, ook voor onze panelen en lampen in Nederland. Het hoeft namelijk niet per see zonnig te zijn om rendement te halen uit de Zonne panelen. Zonnepanelen halen namelijk ook energie uit daglicht, zelfs op een bewolkte dag omdat wolken slechts een deel van het zonlicht tegenhouden, de rest wordt verspreid.

 

Meer vragen!

Bel met onze besparing specialisten op 013.5902311

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »